
14-დღიანი იაპონური დიეტა იძლევა გარანტირებულ შედეგს, რომელიც დიდი ხნით ნარჩნდება. იმისათვის, რათა ნამდვილი გეიშა გახდეთ, საჭიროა სამურაისეული გამძლეობის გამოვლენა!
იაპონური დიეტის მიმოხილვა:
- ხანგრძლივობა: 14 დღე;
- მახასიათებლები: დაბალკალორიულობა, მკაცრი ცილოვანი დიეტა, რომელიც წინასწარ ფსიქოლოგიურ შემზადებას საჭიროებს;
- შედეგი: მინუს 5-8 კგ;
- რეკომენდირებული სიხშირე: მაქსიმუმ წელიწადში ორჯერ.
ეს დიეტა არაა განკუთვნილი ორსულთათვის და მეძუძური დედებისათვის, აგრეთვე გასტრიტით, კუჭის წყლულით დასნეულებულთათვის, ღვიძლის, თირკმელების დაავადების მქონეთათვის.
14-დღიანი იაპონური დიეტისათვის საჭირო პროდუქტების სია:
- უმაღლესის ხარისხის ყავა (მარცვლები ან დაფქვილი) – 1 შეფუთვა;
- მწვანე ჩაი – 1 შეფუთვა;
- შინაური ქათმის კვერცხი – 2 ათეული;
- ზღვის თევზის ფილე – 2 კგ;
- სამარხვო საქონლის ხორცის რბილობი – 1 კგ;
- ზეითუნის ზეთი – 500 მლ;
- თეთრი კომბოსტო – 100 გ;
- სტაფილო – 2-3 კგ;
- ყაბაყები, ბადრიჯნები – საერთო ჯამში 1 კგ;
- ხილი (ბანანისა და ყურძნის გარდა) – საერთო ჯამში 1 კგ;
- კეფირი – 1 ლ
- რჩეული ლიმონები – 2 ც.
პირველი დღე
- საუზმე: უშაქრო და ურძეო ყავა.
- სადილი: 2 ც. მოხარშული კვერცხი, მოხარშული კომბოსტო ზეითუნის ზეთთან და ერთი ჭიქა ტომატის წვენი.
- ვახშამი: 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი.
მეორე დღე
- საუზმე: ჭვავის პურის ნაჭერი და უშაქრო ყავა.
- სადილი: 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი მოახრშულ კომბოსტოსა და ზეითუნის ზეთთან ერთად.
- ვახშამი: 100 გ მოხარშული საქონლის ხორცი და ერთი ჭიქა კეფირი.
მესამე დღე
- საუზმე: ტოსტერში გამომშრალი ჭვავის პურის ნაჭერი, უშაქრო ყავა
- სადილი: მცენარეულ ზეთში შებრაწული ყაბაყები და ბადრიჯნები.
- ვახშამი: 200 გ უმარილო მოხარშული საქონლის ხორცი, ნედლი კომბოსტო და 2 ც. მოხარშული კვერცხი.
მეოთხე დღე
- საუზმე: პატარა ნედლი სტაფილო და ერთი ცალი ლიმონის წვენი.
- სადილი: 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი და ერთი ჭიქა ტომატის წვენი
- ვახშამი: 200 გ ნაბისმიერი ხილი.
მეხუთე დღე
- საუზმე: პატარა ნედლი სტაფილო ერთი ლიმონის წვენთან ერთად.
- სადილი: მოხარშული თევზი და ერთი ჭიქა ტომატის წვენი.
- ვახშამი: 200 გ ნებისმიერი ხილი.
მეექვსე დღე
- საუზმე: უშაქრო ყავა.
- სადილი: უმარილო მოხარშული ქათამი (500 გ) კომბოსტოსა და სტაფილოს სალათთან ერთად ზეითუნის ზეთის დამატებით.
- ვახშამი: მცირე ზომის ნედლი სტაფილო და 2 ც. მოხარშული კვერცხი.
მეშვიდე დღე
- საუზმე: მწვანე ჩაი
- სადილი: 200 გ უმარილო მოხარშული საქონლის ხორცი.
- ვახშამი: 200 გ ხილი და 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი ან 2 ც. კვერცხი ნედლ სტაფილოსთან ერთად ან მოხარშული საქონლის ხორცი და 1 ჭიქა კეფირი.
მერვე დღე
- საუზმე: უშაქრო ყავა.
- სადილი: 500 გ მოხარშული უმარილო ქათამი, სტაფილოსა და კომბოსტოს სალათი ზეითუნის ზეთის დამატებით.
- ვახშამი: პატარა ნედლი სტაფილო და 2 ც. მოხარუში კვერცხი.
მეცხრე დღე
- საუზმე: საშუალო ზომის სტაფილო ლიმონის წვენთან ერთად.
- სადილი: 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი და ერთი ჭიქა ტომატის წვენი.
- ვახშამი: 200 გ ნებისმიერი ხილი.
მეათე დღე
- საუზმე: უშაქრო ყავა.
- სადილი: 50 გ ყველი, 3 პატარა ნედლი სტაფილო და 1 ც. მოხარშული კვერცხი.
- ვახშამი: 200 გ ნებისმიერი ხილი.
მეთერთმეტე დღე
- საუზმე: უშაქრო ყავა და ჭვავის პურის ნაჭერი.
- სადილი: მცენარეულ ზეთში შებრაწული ყაბაყები და ბადრიჯნები.
- ვახშამი: 200 გ მოხარშული უმარილო საქონლის ხორცი, 2 ც. მოხარშული კვერცხი და ნედლი კომბოსტო.
მეთორმეტე დღე
- საუზმე:უშაქრო ყავა და ჭვავის პურის ნაჭერი.
- სადილი: 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი ნედლ კომბოსტოსთან ერთად ზეითუნის ზეთის დამატებით.
- ვახშამი: 100 გ მოხარშული უმარილო საქონლის ხორცი და ერთი ჭიქა კეფირი.
მეცამეტე დღე
- საუზმე: უშაქრო ყავა.
- სადილი: 2 ც. მოხარშული კვერცხი, მოხარშული კომბოსტო და ერთი ჭიქა ტომატის წვენი.
- ვახშამი: 200 გ მოხარშული ან შემწვარი თევზი.
მეთოთხმეტე დღე
- საუზმე: უშაქრო ყავა.
- სადილი: მოხარშული ან შემწვარი 200 გ თევზი, ნედლი კომბოსტო ზეითუნის ზეთთან ერთად.
- ვახშამი: 200 გ მოხარშული საქონლის ხორცი, ერთ ჭიქა კეფირი.